Anxietatea

  • Articole   •   3 iunie, 2018

Anxietatea este din ce in ce mai prezenta in viata noastra.

Anxietatea este o teama difuza, fara un obiect bine precizat. Persoana anxioasa traieste o incordare continua, simtinudu-se permanent amenintata. Este de foarte multe ori nervoasa si nici nu realizeaza de ce se sperie atat de tare si de obicei, dupa ce scapa de un motiv de ingrijoare, gaseste altul imediat.
Anxietatea determina o stare de hipersensibilitate si persoana in cauza nu se simte aproape niciodata in largul ei.Dintre manifestarile somatice care insotesc anxietatea, cel mai frecvent sunt intalnite: tensiunea in jurul gatului, cefei, umerilor si a partii superioare a spatelui, diaree cronica, insomnii si cosmaruri. Persoanele intr-o stare de anxietate transpira frecvent si prezinta palmele ude. De asemenea, poate apare si hipertensiune arteriala, puls accelerat, tulburari respiratorii sau palpitatii, fara un motiv de natura fiziologica.

Anxietatea se prezinta ca o stare de asteptare ca un eveniment negativ sa se produca, indiferent daca sunt argumente sau nu. De cele mai multe ori, persoanele anxioase nu pot sa se relaxeze si se simt ajunse la „capatul puterilor”.

Andreea Mihaela Stroe

Psihoterapeut

Esti gata sa zambesti?